Meer info

Onze merken

Wie mag mijn centrale verwarmingsketel onderhouden?

Het onderhoud en de afstelling van uw cv-ketel moet u steeds aan een vakman toevertrouwen. Op die manier is de kwaliteit van het nazicht gegarandeerd en zorgt u ervoor dat uw investering in het onderhoud van de installatie ook rendeert. Raadpleeg een lijst van alle onderhoudstechnici die door de Vlaamse overheid erkend zijn voor het uitvoeren van het onderhoud van uw cv-ketel op stookolie of gas. Om in orde te zijn met de wet moet u voor het onderhoud van die installaties steeds een beroep doen op een technicus die beschikt over een dergelijke erkenning.

Na de controle ontvangt u van de technicus een reinigings- en verbrandingsattest dat u een duidelijk overzicht biedt van eventueel vastgestelde problemen met uw toestel. Deze attesten zijn voor u het bewijs dat u het wettelijk verplichte onderhoud hebt laten uitvoeren. Bovendien kunt u er gemakkelijk op nakijken wanneer uw installatie toe is aan een volgende controle. Vergeet ook niet te vragen naar een officiële factuur. Die hebt u nodig om te kunnen genieten van een belastingvermindering voor het onderhoud van uw ketel, zodat u de kosten niet alleen hoeft te dragen.

Voor het onderhoud van gasketels bestaan er verschillende erkenningen afhankelijk van het type toestel: G1 (stooktoestel aangesloten op een schoorsteen of rookgasafvoerkanaal, waarbij de verbrandingslucht ontnomen wordt uit het stooklokaal), G2 (stooktoestel waarvan de verbrandingskamer gesloten is ten opzichte van het stooklokaal en waarbij de leidingen voor de aanvoer van de verbrandingslucht en de afvoer van de rookgassen en het eindstuk een geheel met het toestel vormen) en G3 (gasketel met ventilatorbrander). Vraag uw technicus of hij over de juiste erkenning beschikt voor het onderhoud van uw toestel.

Vraag hier uw offerte aan in 5 stappen

Posted in: Onderhoud