Meer info

Onze merken

Is zo’n ketel overal te plaatsen?

Condensatieketels bestaan in zowel wand- als vloermodellen. De wandmodellen zijn uiterst geschikt voor kleinere woningen of appartementen: zeer compact en weinig vloeroppervlakte. Ze kunnen dus zowat overal worden geplaatst.Zelfs een keukenkast kan volstaan. Vloerketels zijn dan weer beschikbaar in grotere vermogens. De afvoer van rookgassen kan via een bestaande schouw, maar een eenvoudige opening in een buitengevel kan al volstaan om de resterende rookgassen te doen verdwijnen.

Bij de schouwoplossing moet in de schouw wel een buis worden geplaatst om vocht te vermijden. En als je de ketel op zolder plaatst, dan kun je met eenvoudige dakelementen in het formaat van een dakpan, de toe- en afvoer realiseren. De meeste condenserende gaswandketels hebben een concentrische buis langs waar zowel verbrandingslucht aangevoerd wordt als rookgassen afgevoerd worden. Deze gesloten toestellen zorgen ervoor dat er geen interactie is met de lucht in de woning. 
Wel moet het condenswater van de waterdamp altijd kunnen wegvloeien. Dat mag via de gewone afvoer naar de riolering. Zo’n afvoer dient natuurlijk in de buurt van de ketel aanwezig te zijn, zoniet kan een condensaatpomp een oplossing bieden

Vraag hier uw offerte aan in 5 stappen

Posted in: Algemeen